Monday, 3 June 2013

Naza Aiman : Adik Aku Yang Nakal

Naza Aiman  ni adik bongsu aku. Umur dia 18 tahun. Naza ni nakal sikit. Cakap aku tak pernah dia dengar. Tapi sebega - bega dia, aku tetap sayang dan rapat dengan dia. Dekat fb aku selalu baca status dia sebab dia suka melawak. Kat bawah ni aku senaraikan beberapa status lawak dia yang kadang kadang memeranjatkan aku.


May 21, 2013
"Bak kate org,crik awek tak lawa klau na dye setie....tpi awek aku lebih dri sampah dah muke dye..tpi ttap tak setie....yaallah kau temukan lah pmpuan yg bley setie.hmbe mu bkan mmilih.ta kesah la klau ie nye gred (E)..
Sudah bosan ditipu oleh perempuan yg tdak beruntong seperti kau sayangg"

Kenapa aku suka ni : Perempuan tak kisah la muka hot atau cam cibai tetap curang kalau tak reti menghargai.


March 21, 2013
"Yes 6A 2B.Family aku blnje mkan ha.
Cikgu sume ckap good boy.bgge rse nye.tengs ckgu bri tnjok ajar pde sye.yeah smbong blaja dkat UM sintok.
(GOOD BOY)"

Kenapa aku suka ni : Dia tak habis form 5 pun tapi cara dia tulis macam betul betul dapat 6A 2B. Aku rasa siapa yang tak kenal dia personally mesti kena kencing. Time awek aku beritahu aku pasal status adik aku ni aku terus gelak gila babi.


February 22, 2013
"ring ring ring loceng brbunyi
Waden dtg mmbawa knci
Kmi ddok tak sng hati
Entah ke mana na bawa pegi,
Yg mnggis mminta tlg
Yg skit pula di usung,
Orang lain tnggok di pggung
Kami di sini sndri tnggung,
Skian saja smpay di sini
Lain hari ku cerita kan lgi,
Ini kisah yg ku alami tiga thun di henrygurny
#Merengkok#"

Kenapa aku suka ni : Masa ni polis tengah cari adik aku. Jadi, waktu aku first time baca status ni aku risau - takut takut adik aku betul masuk henry gurney. Aku siap call akak aku kat kampung tanya betul ke naza kena tangkap. Akak aku cakap tak. Walaupun lega tapi rasa tertipu. Aku pun bengap sangat lak time tu tak sedar yang kat henry gurney tak boleh bawa phone jadi tak mungkin adik aku boleh update status. Lagipun ayat "Ini kisah yg ku alami tiga thun di henrygurny" tak logik langsung. Apa - apapun aku suka status ni sebab ayat dia unik, berirama dan sesuai buat lagu.


May 17, 2011
''masala2...
asl la polis ske sgt ksau mat mto...
kte bkan nyusah kn owg pon...
kte lumbe mse pagi..
org awam bukn ad pon..
snang ckp,polis ni sumenye poluto....''

Kenapa aku suka ni : Dia punya point nak merempit tak leh bla.


February 6, 2011
''sdih nye xcdent mlm tdy....
hurm dala kne than wad..
eish3!!!!!!!!!
sume ni plis pnye psal....
kot dy ta kjar mzty aq x jtoh.........!!!!!!!!!!''

Kenapa aku suka ni : Polis lak disalahkan.

1 comment:

  1. yang last tu takleh bllah. Polis lak salah haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget